Pir Zöhre Ana Forum

Tam Versiyon: İstanbul'da Deprem Paniği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İstanbul'da hafif şiddette deprem meydan geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Çınarcık, şiddetinin ise 4.8 olduğunu bildirdi.

Yalova'da, 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün tespitlerine göre, saat 20.53'te, merkez üssü Çınarcık olan 4.8 büyüklüğünde, orta şiddette deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi.


HASAR YOK

Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, merkez üssü Çınarcık olan 4.8'lik depremle ilgili olarak, "Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık" dedi. Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından gerekli birimlerin Kriz Merkezi'nde toplandığını, daha önce kurulan telsiz sistemiyle kente bağlı ilçe ve köylerle iletişime geçtiklerini söyledi. Depremin merkez üssü olan Çınarcık ve Yalova merkezde herhangi bir sorun olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Erbay, "Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık. Sadece vatandaşlarımız biraz korktular. Durumu takip etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.


HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ


Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Çınarcık'ın yanı sıra Yalova merkez, Bursa, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'da da hissedildi. Yalova'da halk depremin ardından sokaklara dökülürken, telefon hatları 10 saniye süren depremin ardından kilitlendi.
Alınan bilgiye göre, depremin ardından Çınarcık ilçesinde vatandaşlar sokaklara döküldü. İnsanlar evlerinin önünde otururken, bazıları ise sahildeki çay bahçelerinde toplandı. 17 Ağustos 1999 depreminin acısını unutamayan Yalova merkezde ana arterler insanlarla doldu. Özellikle Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde yoğunluk yaşandığı bildirildi.
Çınarcık'ın yanı sıra Yalova ve Bursa merkezde de GSM hatlarında yüklenme sebebiyle kısa süreli kilitlenme yaşandığı öğrenildi. Çınarcık ilçesinde bir kriz merkezi oluşturularak hasar olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi. Vatandaşların hava sıcaklığının 14-15 derece olması sebebiyle geceyi sokakta geçirecekleri öğrenildi.
Başladı yine depremler aman bacı dikkat edin.Sad Pirim korusun sizi
Evet depremler başladı yaa Allahtan çok şiddetli deildi paylaşımın için sağol ŞahımAlidir.
biz ankaradayız gerçi ama şahım alidir ve gamze çok mu sallandı istanbul hissettiniz mi
Evet çok sallandı ama zaten gamze istanbul'da değil Çanakkalede ondan şanslı yani Smile