Alıntı:
KibriyasınÜseyi n Nickli Üyeden Alıntı
Affınıza sığınarak soruyorum Ehlibet zamanında insanlar yokmuydu? Bunu sizden duydum,gerçekte n öğrenmek isterim..
|
Pek tabi ki vardı. Benin anlatmak istediğim şuydu: Ehlibeytin son zamanlarına kadar toplum alevi sünni olarak ayrılmış değildi. Ehlibeyte kasdeildikten sonra toplum belirgin olarak Ali ve ömer taraftarları olarak alevi ve sünni kutuplarına ayrıldı. Ancak dikkatini çekeyim; ayrışan yine aynı toplum, yani ekseriyetle aynı kandan olan insanlar. İnançsal anlamda bir kutuplaşma yaşanmıştır, etnik anlamda değil.
Alıntı:
Aleviler Ali'nin soyundan gelmiş olanlar ona inanlar değilmidir?
|
Keşke olsa ama değil. Biliyorsun, Ehlibeytin nesli devam etmemiştir. Aleviler sadece Aliye gönül veren; O'nun yolunda gitmeye çalışan insanlardır.
Alıntı:
Bizlerde Ali'nin yandaşları olanların soyundan gelmiş olabiliriz ama buda bizim Alevi olduğumuzu değiştirmez.
|
Alevilik, nisbi bir kanbağının ötesinde bir dinsel bir kimliktir.
Alıntı:
Onu ben değil Sünnilik inancı şöyle açıklıyor sevgili TUNÇ
"Eşhedü en la ilahe illallah ve eshedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu"
Bunu diyen Müslüman olmuş oluyor ve Alevilik'te böyle birşey yok, bunun bu şekilde söylenmesi sizin bahsettiğiniz gibi Sünnilikte inanç bağınında olduğunu gösteriyor.Ve günümüze kadar süregelen Sünniliğin inanç bağıyla alakası bence ta en başında yezitin yandaşları olmalarıyla alakalı..
|
Açıklamadan da anladığımız üzere, sünni olmak için herhangi bir kanbağına ihtiyaç yok. Kelime-i Şahadet getiren veya getirttirilen herkes pekala sünni olabiliyor.
Alıntı:
Şimdi aklıma şöyle bir soru geldi..
Sonradan inanç sistemini değiştirip yani kelime-i şahadet getirip sünni olan bir insanla Aleviler evlenebilirmi?
|
Kimse bile bile lades demez.