Alıntı:
|
Ve bizim Aleviler bu gibi soruları sorucak bir seviyeye gelmesini nasıl buluyorsunuz? Neler düşüniyorsunuz bu konu hakkında?
|
idilcim cümlede anlatim hatasi olduğundan anlayamadim alevilerin bugün müslümanmıyız değilmiyiz yada kendimizi müslüman hissediyormuyuz sorusu bile çok yol katettiklerini gösteriyor artik daha korkusuz yaşıyor ve kendi bağımsızlıkları nı ilan edebilmiş duruma geldiklerini gösteriyor
dün zorunlu camiye giden çevre baskısından oruç tutuyor görünen alevilerin bugün hayır bunlar bana ait değil demesini büyük bir değişim olarak görüyorum ve saygıyla karşılıyorum insan hissettiği gibi yaşamalı kimseye yaranmak için bir kılıfa girmek zorunda değiliz
dileğim alevilerin innaçları için yada innamadıkları şeyler için yakıldıkları yağmalandıkları günlerin bir daha asla gelmemesi düşünsenize bugün ben kendimi müslüman hissetmiyorum diye özgürce heryerde söyleyebiliyoru m kimsede bişey diyemiyor kınanmak dışlanmak hatta linç edilmek korkum yok bu günleride gösteren allaha binlerce şükürler olsun
Yükün gevher ile saman gerekmez
Ali dedikleri bir ulu kişi
Elinde var idi hüneri işi
Eğer kaldırmazsan tuttuğun taşı
Sana ondan gelen iman gerekmez
Pir Sultan Abdal'ım uğradım derde
Farksızdır sofudan, kalkmyor perde
Gör dinle, bir lokma geldi bir yerde
Sor izle, çiğ ise yemen gerekmez.
|