Alıntı:
sibele Nickli Üyeden Alıntı
sevgili hoca yukarıdaki paylaşımınız için çok teşekür ederim ancak bazı sözleriniz hiç hoş değil örnegin alıntı yaptığım sözünüz
bakınız siz zöhre anaya inanıyor olabilirsiniz zöhre ananın agzından çıkan her söze her deyişe kayıtsız şartsız inanıyorsunuz benim buna elbetteki itirazım yok bu sizin en doğal hakkınız ama unutmayınızki inanmamakta insanların en doğal hakkı yukarıdaki deyişleri okudum sizin için son derece anlamlı ve kaynak niteliği taşıyan deyişler benim için sadece zöhre ananın sözlerinden ibaret bu durumda şunu merak ettim acaba benim görecek güzümmü yok yoksa alğılayacak beynim mi?
zöhre anaya inanmayan ve sürekli ona saldıranlar sizin için aynı şeyi düşünüyorlar biliyorsunuz nasıl olurda inanırlar bunlar gerçekleri göremiyormu nasıl bu kadar hayal aleminde yaşarlar diyorlar sizde inanmayanlar için aynı şeyi söylüyorsunuz bıkmadan usanmadan karşılıklı hoş olmayan sözlere imza atıyorsunuz arada bizlerede haksızlık ettiğnizi hiç düşündünüz mü? zöhre anaya ve ona inananlara söylenen sözlerden rahatsızlık duyduğum kadar inanmayanlar içinde söylenenlerden rahatsızım ben herkesin inanışına fikrine düşüncesine saygı duyuyorum ancak benim düşüncelerime ve inanışlarıma da saygı duyulmasını bekliyorum sevgiler
|
Sevgili Sibel Abla,
İnananlar var...
Bir de inanmayanlar...
Arada kalanlar da var...
İnanıp da menfaatleri uğruna dönenler var...
İnanmayıp da saldıranlar...
Sen hangisisin?
Ve de sen inanmadığın kişiyi tanıyor musun?
İnanmadığın inancı biliyor musun?
Hocanın söylediği sözü üzerine alınmanı gerektirecek bir durum yok. O sözler inanmayıp da çamur atanlara söylenen sözler, sen bugüne kadar Zöhre Ana için medyum, üfürükçü, tacir, inanç sömürücüsü dedin mi?
Gelip gördün sohbetini dinledin...Ve de konuştun...Var mıydı böyle bir hali?
Bu deyişler evliya sözleridir. Pir Nefesi Haktır diyor Zöhre Ana...Kuran aramaya gerek yok işte Kuran size...
Yolumuzda insan sevgisi esastır ama herşeyden önce insanlara ışık tutan adem-i kamillere saygı ve de niyaz esastır...Çünkü onlar insanlık için uğraşan, onları doğru yola çevirmek için çabalayan varlıklardır.
Sadece bu yönleri bile kıymete değerdir...
O yüzden bu ikili tartışmayı bırakıp konunun özü olan deyişleri kavramaya ve de anlamaya anlatmaya çalışalım...